Használattal kapcsolatos kérdések

GYIK2››

Használattal kapcsolatos kérdések


1) Csak számítógépen működnek a DVD-k (DVD lejátszóban nem)?
Az oktató DVD-k csak számítógépen játszhatók le, DVD lejátszóban nem működnek.


2) Milyen operációs rendszeren működnek a DVD-k?
Az oktatóprogramok Windows operációs rendszeren működnek (XP, Win 7, Win 8, Vista), illetve iPad-en. Macintosh és Android rendszeren nem működnek.


3) Magától elindul a program, ha berakjuk a számítógépbe?

Igen, magától elindul a progam. Ha mégsem indul el automatikusan, akkor a sajátgépbe belépve kell elindítani a megfelelő meghajtóra kattintva.


4) Felmásolható az anyag a számítógépre?
A DVD tartalma felmásolható a számítógépre, így még gyorsabban és könnyebben lehet navigálni a menüsorban, valamint elkerülhető az akadozás is a lejátszás közben, mivel nem a DVD-ről olvassa be az adatokat a számítógép.


5) Nem indul el a DVD... Mi a teendő?

Ha nem indul el automatikusan, akkor a sajátgépbe belépve kell elindítani a megfelelő meghajtóra (DVD olvasó) kattintva.

Amennyiben ebben az esetben sem indul a program, akkor számítógépedre nincs telepítve a legfrissebb Flash lejátszó program.
Ezt ingyenesen letöltheted és telepítheted a számítógépre, és utána az oktatóanyag lejátszható lesz. A Flash Player letöltéséhez látogass el az angol nyelvű
www.adobe.com honlapra. Ott a "GET ADOBE FLASH PLAYER" ikonra kattintva tölthető le az ingyenes program, és utána a letöltött file könnyen telepíthető a számítógépre.

Ha így sem indul el, akkor az a megoldás, hogy a DVD mappájában nem a "Launch_Presentation" ikonra kattintva próbáld elindítani a programot, hanem a "player.html" ikonra!

A letölhető gyakorlóprogramok esetén (J-s és ly-os szavak gyakorló, Szorzótábla gyakorló) a mappában nem a "Launch_Story" ikonra kattintva próbáld elindítani a programot, hanem a "story.html" ikonra! Ebben az esetben az alapértelmezetten beállított web böngészőben indul el a program (pl. Firefox, Google Chrome, stb).


 

Kapcsolat
Cím: 1023 Bp. Bécsi út 3-5. 3./23.
Tel.: 06/70 940 6326 vagy
06/70 266 0953
E-mail: info@tantaki.hu
Facebook
Térkép
© Tantaki KFT.