Rólunk

Rólunk››

Rólunk

Nagy Erika


Minden a nyelvtannal kezdődött...


 

2006-ban kezdtem el gyerekeket korrepetálni, amelynek során rádöbbentem, hogy az iskolai tankönyvek sok diák számára bonyolultak és nehezen érthetőek, ennélfogva nem járulnak hozzá, hogy a gyerekek igazán megértsék a különböző tantárgyak anyagait. Ezután 2008-ban tagja voltam egy iskolai projektnek, amelynek keretén belül megtanítottuk a diákoknak a nyelvtan alapjait. Ez azt jelenti, hogy a magyar nyelvtan legelejétől, az ábécétől kezdve a bonyolultabb részekig átvettük a különböző fogalmak jelentését: tisztáztuk például, hogy mit jelent a szó, a mondat stb. Tevékenységünk befejeztével a tanulók rengeteget fejlődtek, amely a jegyeikben és a tanuláshoz való hozzáállásukban megmutatkozott.

Ezek az eredmények nemcsak a diákokra, hanem rám is nagy hatással voltak. Észrevettem, hogy milyen nagy jelentősége van annak, hogy érthető nyelvezettel vesszük át a tanulókkal a nyelvtan alapjait.

Így tehát eldöntöttem, hogy létrehozok egy olyan oktatóprogramot, amely egyszerű magyarázatokkal tanítja meg a gyerekeknek a magyar nyelvtan szabályait, és amely egyben megalapozza bennük a tantárgy iránti érdeklődést. Így végül 2008 augusztusában látott napvilágot az első DVD-m, amely „A magyar nyelvtan alapjai” nevet viseli. Nem sokkal ezután pedig kiadtam a nyelvtan DVD-t könyv formájában is.

A szülők inspiráltak a folytatásra...


Nagyon hálás lehetek a szülőknek, akik a rengeteg pozitív visszajelzéssel megerősítettek engem abban, hogy igenis érdemes ezt csinálni, és egyben folyamatosan érkeztek hozzám a kérdések és a kérések, hogy "Matek DVD is lesz?" vagy: "Mikorra várható a fizika oktatóanyag?" Így hát belevágtunk a nagy munkába, és ma már több mint 40 különböző oktatóanyaggal nyújtunk segítséget a diákoknak és a szülőknek 9 tantárgyból. Persze az igények bővülnek, és a lehetőségek sora végtelen, úgyhogy folyamatosan dolgozunk az újabb és újabb oktatóprogramokon.


A Tantaki csapattá fejlődött...

 
Mivel ez a feladat sok időt és energiát igényel, folyamatosan bővül a csapat, amely részt vesz az oktatóanyagok elkészítésének munkájában, és akik azon dolgoznak, hogy oktatóprogramjaink hatékonyak és játékosak legyenek, és hogy hozzásegítsék a gyermekeket a tanulásban való sikerélményekhez.

Munkánk során létrehoztuk az általános iskolai matek  teljes tananyagát, valamint elkészültek a helyesírás, a biológia, a kémia, a fizika, a történelem, a természetismeret és az angol oktatóprogramok is, hogy még teljesebb legyen a paletta, amely segít a gyermekeknek megbirkózni a különféle tantárgyak okozta nehézségekkel.

Céljaink a jövő generációját érintik...


Rendkívül fontos, hogy megkönnyítsük a gyerekek számára a tanulást, és hogy a tanulók ne úgy gondoljanak rá, mint egy szükséges rosszra, hanem egy játékos és szórakoztató tevékenységnek tartsák, amelynek során sok új érdekes dolgot tudnak meg az őket körülvevő világról.

A célunk az, hogy minél hatékonyabb segítséget nyújtsunk azoknak az általános iskolás gyerekeknek, akiknek nehezebben megy tanulás, vagy pedig önhibájukon kívül, például betegség miatt lemaradtak a tananyagban, vagy esetleg nem értették meg az órai magyarázat alapján az adott témakört. Fegyverünk, ha lehet így mondani, a játékosság és az érthető nyelvezet, amelynek segítségével a gyerekek felvehetik a harcot a rossz jegyekkel és a lemaradásokkal, és végre valódi megértést szerezhetnek szinte az összes általános iskolai tantárgyban.
 
Nagy Erika
ügyvezető igazgató,
tananyagok minőségellenőrzése
Domonkos Árpád
tulajdonos ügyvezető
 
Hujber Éva
termelési osztályvezető
 
Valkó Nikolett
vevőszolgálati ügyintéző
 
Kiss Dóra
tananyagszerkesztő
  Kökény Georgina
marketing asszisztens
  Gellért Barbara
tananyagszerkesztő,
weboldalak kezelése és karbantartása
 

 Vissza a főoldalra>>Kapcsolat
Cím: 1023 Bp. Bécsi út 3-5. 3./23.
Tel.: 06/70 940 6326 vagy
06/70 266 0953
E-mail: info@tantaki.hu
Facebook
Térkép
© Tantaki KFT.